QS Dünya Üniversiteleri Sürdürülebilirlik Sıralaması 2023 sonuçları açıklandı

QS World University Rankings 2023’de, veri toplama sisteminde yapılan değişiklikler kapsamında üniversitelerin Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) zorluklarını aşma konusunda nasıl harekete geçtiğini gösteren bir çerçeve sunmak üzere “Sürdürülebilirlik” başlığı altında yeni bir değerlendirme oluşturdu.

Bu yıl ilk kez yapılan QS Sürdürülebilirlik 2023 sıralamasında 71 ülkeden 700, Türkiye’den ise 11 üniversite sıralamaya girdi.

Hacettepe Üniversitesi QS Sürdürülebilirlik 2023 dünya üniversiteleri sıralamasında 361-380 bandında yer aldı. Üniversitemiz Çevresel Etki kategorisinde 410., Sosyal Etki kategorisinde 349. sıraya yerleşti. Türk üniversiteleri açısından değerlendirildiğinde Hacettepe Üniversitesi, 201-220 bandında ülke sıralamasında birinci olan İTÜ ve ODTÜ’nün ardından 2. sırada bulunuyor.

Detaylı bilgi için: https://gazete.hacettepe.edu.tr/tr/haber/qs_dunya_universiteleri_surdurulebilirlik_siralamasi_2023_sonuclari_aciklandi-302