THE 2023 Konu Başlıklarına Göre Dünya Üniversite Sıralamaları açıklandı

2023 yılında 11 ana konu başlığının 8’inde sıralamaya girme başarısı gösteren Hacettepe Üniversitesi, Tıp ve Sağlık ana konu başlığında 2023 yılında da dünya sıralamasında 301-400 bandına yerleşerek Türk üniversiteleri arasında 1. sırada yer aldı.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik (801-1000) ve Yaşam Bilimleri (601-800) ana konu başlıklarındaysa bir önceki yıla göre sıralamadaki yerini korudu. Üniversitemiz 2023 yılında Sanat ve Beşeri Bilimler, İşletme ve Ekonomi, Fizik Bilimleri ve Sosyal Bilimler ana başlıklarında da sıralamaya girme başarısı gösterdi.

Üniversitemiz Mühendislik altında yer alan Kimya Mühendisliği alt konu başlığında 801-1000 bandına yerleşerek yeniden dünya sıralamasına dahil olurken, Fizik Bilimleri altında yer alan Fizik, Astronomi ve Jeoloji ile Çevre, Yer ve Deniz Bilimleri alt konu başlıklarında ise 1001+ ile ilk kez dünya sıralamasına girdi.

Detaylı bilgi için: https://gazete.hacettepe.edu.tr/tr/haber/the_konu_basliklarina_gore_dunya_universite_siralamalari_aciklandi:_-300